Christina Åstrand, violin

Christina Åstrand – koncertmester for DR Symfoniorkestret. Christina Åstrand er en af de mest bemærkelsesværdige violinister i Skandinavien i dag. Hun gæster jævnligt de førende symfoniorkestre i Skandinavien som solist. Altid med en spændende og personlig fortolkning af musikken, uanset om det drejer sig om de klassiske violinkoncerter eller helt nutidig musik. Christina Åstrand har indspillet adskillige violinkoncerter, og flere danske komponister har skrevet værker til hende.

 

Ernst Sondum Dalsgar∂, tenor

Ernst Sondum Dalsgarð er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I 1995 blev han fastansat i Operakoret ved Det Kgl. Teater og har siden fået tildelt store tenorpartier samme sted. Således sang han i sæsonen 2003 Mario Cavaradossi i Tosca, i 2004-2005 Rodolfo i La Bohéme og Prinsen i Kærligheden til de tre appelsiner af Prokofjev og i 2007 Edgardo i Lucia di Lammermoor.

Rollen som Cavaradossi i Tosca sang han også på  Den Jyske Opera i efteråret 2001, og på Den Anden Opera har han optrådt med tre roller i Vigile for Thomas Becket af Niels H. Petersen og som Erik Skram i operaen Amalie Skram af John Frandsen. Sommeren 2000 var han solist og sprecher i operaen Rejsen af Anders Brødsgaard. I foråret 2000 var Ernst Sondum Dalsgarð engageret af Den Ny Opera i Esbjerg, hvor han sang Nemorino i Elskovsdrikken . På Det Kongelige Teater har han desuden sunget Balthasar Zorn i Die Meistersinger von Nürnberg af Richard Wagner samt talrige mindre roller.

Som evangelist og solist dækker han vidt – fra juleoratoriet og Johannes-passionen af Bach til Requiem af Verdi og Stabat Mater af Dvorak.

Ernst Sondum Dalsgarð har uropført flere værker, bl.a. som tenor-solist i Sunleif Rasmussens værk Ferdin med tekst af Jørgen Frantz Jacobsen. Han har modtaget legater fra Wilhelm Hansen Fonden, Danmarks Nationalbank, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond og har senest modtaget Dansk Skuespillerforbunds store operalegat.

I foråret 2010 skal Ernst Sondum Dalsgarð ved en koncertturné på Færøerne sammen med AmadeusEnsemblet uropføre et nyt bestillingsværk af Peter Bruun.  

 

Rune Tonsgaard Sørensen, violin

Rune Tonsgaard Sørensen blev født i 1983 og har spillet violin siden han var 5 år, hvor han startede på Suzuki-instituttet. Siden har han modtaget undervisning af bl. a. Henrik Sachsenskjold, Alexander Zapolski, Ulf Wallin på Edsberg Musikinstitut og Mihaela Martin på Hochschule für Musik i Köln, og han studerer nu i solistklassen på DKDM hos professor Serguei Azizian. Rune har deltaget i masterclasses med blandt andre Nikolaj Znaider, Shlomo Mintz og Antje Weithaas.

I maj 2002 vandt Rune Tonsgaard Sørensen Jacob Gades violinkonkurrence, og i juni 2008 var Rune semifinalist samt modtager af Specialprisen for bedste fortolkning af de danske værker ved Den 8. Internationale Carl Nielsen Violinkonkurrence i Odense.

Rune har været solist med flere danske orkestre deriblandt Aarhus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester og Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, som han turnerede med i Finland med Nielsens violinkoncert, efteråret 2006.

Sideløbende med violinen har Rune studeret orgel ved Sjællands Kirkemusikskole under domorga­nist i Roskilde Domkirke Finn Evald. I februar 2008 tiltrådte Rune jobbet som koncertmester i Sjællands Symfoniorkester, og han er des­uden ansat som lærer på DKDM i violin og kammermusik.

I foråret 2009 opførte Rune sammen med AmadeusEnsemblet Mendelssohns violinkoncert (e-mol), og i foråret 2010 genopføres dette værk ved en koncertturné på Færøerne.

 

Linnéa Lomholt, alt

Linnéa Lomholt har diplomeksamen i klassisk sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2005. Derudover har hun bachelor og studier på overbygningen i musikvidenskab og engelsk fra Københavns Universitet.

Linnéa har medvirket i masterclasses i ind- og udland: Oren Brown, USA , Helmuth Deutsch, Roger Vignoles, Susanna Eken, Prof. Müller Preis Mozarteum, Wien.

Linnéa synger i DR Radiokoret som 2. alt og har givet adskillige koncerter og indspillet cd'er med vokalensemblerne Ars Nova og Musica Ficta. Desuden er hun medlem af Liedkompagniet, som giver koncerter i Rundetårn.

Som solist har hun optrådt i bl.a. Händels Messias, Mozarts Requiem og Pergolesis Stabat Mater. Hun har desuden været solist med Ensemble Felix og AmadeusEnsemblet ved uropførelser af værker af Svend Nielsen, Martin Åkerwall og Bo Andersen.

Hun har medvirket i Hotel Pro Formas H.C. Andersen forestilling Jeg er kun skindød, som udover forestillinger i Danmark har turneret i Tyskland og Italien (biennalen i Venedig). Endelig har hun sunget Amastre i Händels opera Xerxes i Malmø.

Sammen med AmadeusEnsemblet har Linnéa Lomholt uropført værkerne Akustisk Regnbue af Svend Nielsen, Tatjana & Onegin og Paulus 13 af Martin Åkerwall og Hymn ans Reflection af Bo Andersen. Desuden har hun været solist i arrangementer af Alt-Rapsodi og Lieder for alt og Bratsch af Johannes Brahms og sange fra Des Knaben Wunderhorn af Gustav Mahler.